FinezjaNiedrogo

osładzamy sobie życie

muffinki z malinami i białą czekoladą

IMG_20170715_125408.jpg

Składniki:

- 2 szklanki mąki

- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody

- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju

- 200 g świeżych malin
- tabliczka białej czekolady

 

Osobno mieszamy składniki sypkie (mąka, cukier, proszek,soda) i mokre (rozbełtane jajko,mleko, olej), a następnie delikatnie mieszamy sypkie z mokrymi, do osiągnięcia jednolitej masy. Białą czekoladę siekamy drobno i dodajemy do ciasta. Połowę malin również dodajemy do masy, a resztę zostawiamy do położenia na górę.Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 wysokości foremki, a na wierzchu układamy po 2-3 maliny. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180°C. Przestudzone można posypać cukrem pudrem.

ps. do niektórych babeczek dodałam też truskawki, co widoczne jest na zdjęciu :)