FinezjaNiedrogo

zabijacz głodu

jajka faszerowane awokado

jaj.jpg

Na blogu jest już podstawowa wersja jaj faszerowanych ---> http://finezjaniedrogo.bloog.pl/id,347538253,title,jajka-faszerowane,index.html

 

Dziś propozycja bogatsza o pyszne i zdrowe awokado.

 

Składniki:

- jajka ugotowane na twardo (jajka wsadzamy do zimnej wody i gotujemy 5 min. od zagotowania wody)

- majonez

- awokado

- pieprz i sól

- do podania szczypiorek bądź kiełki np. rzodkiewki

Wskazówka: Mniej więcej na 7 jaj ugotowanych na twardo dodajemy 1 awokado.

Ugotowane i przestudzone jajka kroimy na pół i wyciągamy z nich żółtka. Te dokładnie rozcieramy z obranym awokado. Dodajemy majonez ( na 7 żółtek mniej więcej 1-1,5 czubatej łyżeczki majonezu). Doprawiamy pieprzem i solą i farsz wkładamy na miejsce żółtek do połówek białek.

Podajemy posypane szczypiorkiem czy kiełkami

Smacznego!