FinezjaNiedrogo

obiad podano!

faszerowana pieczarka portobello

Składniki:

- 2 pieczarki portobello

- 1 cebula

- 0,2 kg mięsa mielonego

- dodatki ( u mnie groszek, kukurydza)

- ser żółty

- 1 jajko

- bułka tarta

- przyprawy: sól,pieprz,słodka papryka, koperek

Pieczarki obieramy i lekko wydrążamy ich kapelusz. Ogonki oraz to co wydrążymy podsmażamy na patelni z mięsem mielonym oraz posiekaną w piórka cebulą( z odrobiną oleju). Doprawiamy do smaku. Dodajemy ulubione dodatki -ja dosypałam kukurydzę i groszek z puszki, ale można dodać jeszcze np paprykę itp.

Pieczarki obtaczamy w rozmąconym jajku (odrobinę je posoliłam i doprawiłam pieprzem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na osobnej patelni- po kilka minut z każdej strony.

Podsmażone pieczarki nadziewamy farszem, na wierzch układamy żółty ser i zapiekamy całość w piekarniku: 15 min w 180 stopniach. Smaczego:)

porto.jpg