FinezjaNiedrogo

obiad podano!

rybka z pomidorami,

Składniki:

- filety rybne- 4-5 sztuk (np. morszczuk, sandacz,etc)

- 1 puszka pomidorów

- 1 duży/2 średnie ziemniaki

- przyprawy: sól,pieprz,bazylia suszona; można też użyć sosu sojowego i         cukru

- czosnek

- masło

Rybkę myjemy,osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy/dusimy rybę w maśle (dosłownie po 2-3 minuty z obu stron).

W międzyczasie:

Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek (2-3 ząbki). Po 1-2 minutach wrzucamy na patelnię obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy/dusimy kilka minut. Po tym czasie wlewamy na patelnię pomidory. Doprawiamy do smaku solą,bazylią,pieprzem, cukrem i sosem sojowym i całość razem gotujmy kilkanaście minut (do miękkości ziemniaków). Podajemy rybę "nakrytą" pomidorami.

Smacznego!

 rybka z pomidorami.jpg